Umjesto PriručNik Na Aids, “Iskorak” Tisakao Vulgarne Upute Za Gay Seks


Od 59 stranica brošura s druge strane ‘, samo jedan posvećen AIDS-a i kako se prenosi hiv, koji bi trebao biti prioritetna tema prijavljenih projekata; Uredi Ministarstva zdravstva i vlade u brošuri na popisu svih financiera su puzali; ‘ Korak tiho
Napisao Lovely Zenic

Ovdje ćete naći sve što vam nitko nikada nije objasnio u školi. Sve što trebaš znati o svojoj guzi ili njegovoj. Naučite ga držati zdravim, čistim i atraktivnim.

U uvođenju brošure “background “, koju izdaje centar za spol i rodne manjine, te financira, barem prema informacijama o pozadini, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, ured za zdravstvo i veterane grada Zagreba, te administracija za ljudske Hrvatska prava.

Te rečenice su samo uvod u ono što dolazi. Ukupno 59 stranica brošura su pune vulgarnih izraza…, ku…, dr…, Shu…, s eksplicitnim savjetima kako bi se izbjeglo bol, kao i za Kinder odnos, tj. više seksualno zadovoljstvo muškog partnera, s popisom seksualnih igračaka iz domaćih, sve začinjene slike Naked Muške lutke na različitim seksualnim pozicijama, pod “EGIDA ” sedam mjesta gdje vaš čovjek može ići… “.
Brošura dostupna djeci

Objava brošure koja se bavi seksualnošću homoseksualca i biseksualac, naravno, nije kontroverzna, stvarno. Međutim, način na koji je realiziran je vrlo kontroverzan, pogotovo ako “back ” je dostupan za djecu i maloljetnike, jer aktivisti su u nizu udruga.

Skandal bi bio još veći da su državne institucije doista financirale brošuru, ali je vladin odjel za ljudska prava to zanijekao, ističući kako nisu bili svjesni svoje publikacije i osuđujući svoj sadržaj. Također smo dobili sličnu vezu iz Ministarstva zdravstva, do sada neslužbeno.

-Jedan od prioriteta ovogodišnjeg ureda za ljudska prava za projekte udruga civilnog društva koje se bave zaštitom i promoviranje ljudskih prava, bio je suzbijanje HIV-a i AIDS-a. Udruga Isstep, čiji je projekt neovisna radna skupina zadužena za procjenu podnesenih projekata, procijenila je dostatnu kvalitetu financiranja i kasnije financirana.

Ali ništa od ovog projekta ne određuje da će brošura biti tiskana s ovim imenom i sadržajem. Stoga, ured nije, niti se može znati da ispisati brošuru o temi s ovim sadržajem.

Da smo znali o rasporedu brošure s neprimjerenim sadržajem, projekt sigurno ne bi bio financijski podržan, kaže luka Hungarerić, šef vladinog ureda. Mađic također primjećuje da je logotip sustava Office tiskan u brošuri bez njihove dozvole.

Imajte na umu da je u ugovoru zaključan na projektu financiranja, jasno je da ured nije odgovoran za bilo kakve štete koje proizlaze iz bilo koje aktivnosti provedene od strane korisničkog projekta trajanja.

-Prema tome, ured za ljudska prava potpuno odbacuje neprimjeren sadržaj brošure koja je spomenuta. Vjerujemo da je korištenje neprimjerenih rječnika potpuno nepotrebno čitateljima brošure i vrijeđanjem osnovnih etičkih načela našeg društva.

Osim toga, korištenje neprimjerenog sadržaja u brošuri, cilj projekta–borba protiv HIV/AIDS-a bila je neopravdana u drugom planu–oštrim mađarskim. Ministarstvo zdravstva službeno je priznalo kako čak ni oni nisu bili upoznati s ispisom brošure, ili njezinim sadržajem, a službeni odaziv očekuje se ranije ovog tjedna.

Također čekamo događaj Ministarstva zdravstva Zagreba. A budući da je vulgarnost njegovih brošura i financijskih prijevara, odobren od strane ureda za ljudska prava, u koraku je objasnio, sve do zaključka teksta smo naučili.

Nismo dobili odgovor putem e-maila, na fiksni i mobilni telefon, čiji su brojevi navedeni na web stranici udruge, nitko nije odgovorio, glasovne govorne poruke su prekinute, a SOS linija nije odgovorila na medije istrage.