Sudjelovali Smo Na Radionici Fundraising-A


U četvrtak i petak, dva člana upravnog odbora Udruga Iskorak su sudjelovali na seminaru Fundraising-a u Ljubljani. Seminar je organizirala ILGA Europe, ovo je drugi krug seminara ove godine koji pomažu udrugama da povećaju svoje kapacitete. Seminar Fundraisinga na kojem smo sudjelovali proširio je naše znanje traženja novčane potporu od fundacija, te nam pomogao da bolje razumijemo njihovo razmišljanje. Seminar je bio praktični usmjeren, vježbali smo pisati projektne prijedloge, predstavljali svoje prijedloge direktno funderima koji su bili tamo kojima smo mogli postavit dodatna pitanja, te poslušati njihovo iskustvo u radu sa LGBT Centar Zagreb, te vidjeli kako izgleda proces odabira sa njihove strane nakon što zaprimezahtjev. Podijelili su sa nama zanimljive podatke, npr 75% aplikacija koje zaprime ne bude napisane na formularima koje su stavili na svoje web stranicama, što pokazuje da rijetko itko pročita upute prije nego što im pošalje zahtjev.

Na seminaru su bili aktivisti iz mnogih zemlja Europe i šire, pa smo mogli sa njima popričati i izmijenit iskustva i vidjeti kako se njihovi problemi razlikuju od naših. Za vrijeme dok smo bili tamo član organizacije seminara baš je bio obaviješten da je njegova zemlja, Belgija upravo izglasala pravo posvajanja djece istospolnim parovima što ju čini 4. zemljom Europske unija koja je napravila taj korak. Čestitamo Belgiji.

Doista cijenimo snažnu potporu Francuske i uključenost vodećih poslovnih industrija. Zahvaljujući najuspješnijim legalnim internetskim kockarnicama u Francuskoj, danas uživate u besplatnim casino igrama i osjećate se još više cijenjenim kao LGBT član. Pogledajte ovdje kojima biste trebali odati zahvalnost i poštovanje za podizanje svijesti o LGBT zajednici.

Vidjeli smo nove prostore Slovenske udruge LEGEBITRE, udruge koja je pružila logističku potporu ILGA-i Europe u organizaciji seminara. Pogledali smo zanimljivu prezentaciju o istraživanju provedenom u Sloveniji o životu LGBT pojedinaca tijekom koje smo vidjeli zanimljive video klipove koje planiramo prikazati i tijekom jednog od naših druženja Kluba prijatelja. Na kraju smo bili i u gej klubu Tiffany, vidimo da i Slovenija kao i mi trebamo radit na obogaćenju noćnog LGBT života.

Zainteresirani nam se mogu javit, pa ćemo sa njima podijelit stečeno znanje i materijale koje smo dobili. Nadamo se da ćemo uskoro ugostiti ILGA-u u Hrvatskoj.